Chat.ba
ŠOKANTNO: Ceca i njene tajne

Svetlana Ceca Ražntović prisjetila se davne 1987. godine. Folk diva je na svom Instagramu podijelila snimak i podsjetila se kako je počela njena karijera.

"I tako je sve počelo. Još samo sedam dana je ostalo kada ću proslaviti trideset godina karijere. Sjećam se, kraj 1987. godine, posljednji dani u toj godini, kasno u noć zvonio je telefon. Javila sam se, Mirko Kodić je zvao i tražio je mog tatu. Odsjekla su mi se koljena kad se predstavio, znala sam da je vezano za mene.
Čula sam samo razgovor, tata je pitao, kada bi trebalo da stignemo u Beograd? Cijelu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja, a sutra smo krenuli. Tog jutra, pravo smo otišli u studio, snimala sam probne snimke pjesama tadašnjih koleginica koje su bile zvijezde, kao što su Lepa Brena, Vesna Zmijanac, Šemsa Suljaković i mnoge druge. Snimila sam nekoliko pjesama i muzička komsija PGP je preslušala", napisala je pjevačica i dodala:
Niko nije vjerovao u moje glasovne sposobnosti, jer sam imala samo 14 godina. Bila sam i dijete. Za dva dana stigla nam je poruka da sam sjajno prošla i da stičem pravo za snimanje nove ploče, odmah nakon dočeka 1988. godine. Nakon mjesec dana ušla sam u studio i tada je snimljena prva ploča “Cvetak, zanovetak”. U tadašnjoj Jugoslaviji, jedan od najprestižnijih festivala, bio je “Ilidža” na kojem sam prvi put učestvovala 20. juna. 1988. godine. Proglašena sam za najuspješnijeg debitanta sa pjesmom “Cvetak zanovetak”, što svjedoči i ovaj snimak. Od toga dana počinje moja karijera. Trideset godina kasnije mogu samo da kažem da ništa ne bih mijenjala - sve bih opet ponovo."

2018-06-14
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani