Chat.ba
NOVI NALAZI FORENZIČARA OTKRIVAJU STRAVIČNE DETALJE: Zoran vidio kako ubijaju Jelenu Marjanović?

NOVI NALAZI FORENZIČARA OTKRIVAJU STRAVIČNE DETALJE: Zoran vidio kako ubijaju Jelenu Marjanović?

Zoran Marjanović nije mogao da ne vidi napad na svoju suprugu Jelenu Marjanović. Ovo je zaključak Centra za forenzička istraživanja, koji je uradio rekonstrukciju kretanja Jelene, Zorana i Jane Marjanović na dan ubistva pjevačice 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, kaže da rezultat ovog istraživanja na osnovu baznih stanica mobilne telefonije ne odgovara iskazu pjevačicinog supruga pred Višim tužilaštvom.

– Zoran Marjanović je u izjavi koju je dao pred tužilaštvom rekao da se Jelena popela na nasip, a da su se on i Jana igrali, a poslije 15-20 minuta, laganim hodom uputili za Jelenom, jer ona u to vrijeme već pretrči do kraja rampe i sretnu se negdje na nasipu. Na poziciji na nasipu koju je vještak odredio kao tačku B – 1.300 metara od rampe, s koje su krenuli, Jelenin telefon je registrovala stanica u 16:52 sati, a Zoranov telefon je registrovan na istoj tački u 17:04 sati. Razlika je osam minuta i jedna sekunda. Ako su krenuli 20 minuta kasnije, ispada da je mala Jana rastojanje od 1.300 metara prešla za osam minuta, što je nemoguće – pojasnio je Šipka rezultate analize koju je izvršio po nalogu Jelenine sestre Teodore Krsmanović.

On je istakao da su tokom analize korišćene tablice koje se koriste u saobraćajnim vještačenjima kada se utvrđuju brzina hoda pješaka. Ovi proračuni, u kombinaciji s baznim stanicama, dali nevjerovatne rezultate.

– Ispada da je Jelena 600 metara prešla za 16 minuta, što je sporo za osobu koja trči, sve i da je usput zastajala da kuca poruke i obavi dva navodna telefonska razgovora s kumom Verom i svojom majkom. Nakon toga, drugo rastojanje od 700 metara telefon je prešao za četiri minuta, što odgovara trčanju, ali ispada da su Jana i Zoran išli uporedo sa Jelenom prvih 600 metara – rekao je Šipka.

Zaključak najnovijih analiza je da Zoran Marjanović nije mogao da suprugu izgubi iz vida, ili da ne čuje njene eventualne vriske. Kako je Šipka naglasio, optuženi Marjanović i njegova kćerka od pjevačice su bili udaljeni 364 metra i 196 metara, a vidljivost je bila veoma dobra, prenosi Kurir.

– Jana i Zoran nisu mogli laganom šetnjom doći do mjesta koje je on naveo u izjavi. Ukoliko je uslijedio neki napad na njegovu suprugu, prosto je nemoguće da on taj napad ne bi vidio, kao i da ne bi čuo očekivane vriske svoje supruge. Nemoguće je da se Jelenino ubistvo moglo dogoditi na samo 200 metara od njenog supruga. Takođe, ukoliko je u blizini ove tačke bio zaustavljen automobil kojim bi eventualni otmičari prevozili Jelenu nakon otmice, zaista je nemoguće da ga Zoran Marjanović ne bi primijetio – kaže sagovornik.

2018-09-28
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani