Chat.ba
GOVORILI SU DA IMA STOMAČNI VIRUS ILI DA JE POJEO NEŠTO POKVARENO! Ognjena (8) je sepsa ubila za 2 nedjelje, a ljekari ga uporno vraćali kući!

- Dijete mi je povraćalo i imalo je proliv. Bilo mu je mnogo teško. Nekoliko puta sam ga vodila kod ljekara i rečeno mi je da je stomačni virus ili da je pojeo nešto pokvareno. Trpio je jake bolove, ali nas nisu poslali u laboratoriju i nismo radili krvnu sliku. Pošto je i dalje bio mnogo slab i sve teže je podnosio bol, išli smo i u Hitnu i kod hirurga, ali nas niko nije zadržao u bolnici, već smo se vratili kući - priča za Kurir majka Verica.

 

 

Prvu analizu krvi uradili su dan pred smrt, 27. avgusta.

 

 

 

 

- Pošto mu je stanje bilo sve gore, opet sam ga odvela ljekaru. Tada smo prvi put poslati u laboratoriju da se djetetu izvadi krv. Rezultati su bili katastrofalni, pokazivali su infekciju! Hitno smo poslati na hirurgiju, gdje su mi rekli: "Djetetu je nadut stomak, morate da ga ostavite, hitno mora da se operiše zbog slijepog crijeva." Cijelu noć sam provela uz njega. Operisan je, ali je, izgleda, imao sepsu i umro je tu, na intenzivnoj njezi. Ja sam kidala čaršave, nisam htjela da ga pustim da mi ode. Svi su plakali. Sada bih najviše voljela da mi pukne srce da i ja umrem - kroz suze priča majka Verica.

 

 

 

 

 

Nesretni dečak je sahranjen 30. avgusta u Zagajici.

Zbog ove stravične tragedije zdravstvena inspekcija je izvršila nadzor kako bi se ustanovilo da li je bilo propusta u radu ljekara i zašto dijete nije odmah upućeno na laboratorijsko ispitivanje krvi.

 

 

 

- Ja želim pravdu za mog Ognjena. Ni u koga ne upirem prstom, nikoga ne optužujem. Samo želim da se ispita tok njegovog liječenja i da inspekcija utvrdi činjenice - kaže Verica.

2018-09-20
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani