Chat.ba
Jezive scene: Mladić u Splitu zapomagao nasred ulice

Sinoć je u Splitu propucan mladić.

Oko 19:45 u ulici Domovinskog rata u Splitu došlo je do pucnjave u kafiću. Muškarac je iz pištolja pucao na 27-godišnjaka i teško ga ozlijedio, a mladić je prevezen u KBC Split te nije životno ugrožen.

Propucani 27-godišnjak je M.B., inače otprije poznat policiji i novinarima crne kronike

Kao maloljetnik, kuhinjskim nožem je ubio 21-godišnjaka ispred kafića na Bačvicama zbog svađe oko ulaska u WC. Odrobijao je pet godina zatvora.

Završio je i u četveromjesečnom pritvoru zbog sumnje za pokušaj ubojstva Deana Martedića u splitskom kvartu Split 3. Naime, 25. marta 2016. godine netko je Martedića upucao u noge i podlakticu, a na parkingu na kojemu se odvila pucnjava pronađen je M.B.-ov mobitel. Policiji je priznao da je bio tamo s Martedićem, ali tvrdio je da nije pucao nego da su pucali na njega.

Ponavljao je kako je bježao od pucnjave te da mu je prilikom bijega ispao mobitel preko kojeg su ga istražitelji povezali s mjestom zločina. Pušten je iz zatvora zbog nedostatka dokaza, a zbog boravka u pritvoru je tužio državu.

Prošle godine, M.B. je brutalno pretučen, također na Bačvicama. Nepoznati napadači pretukli su ga palicama, strpali u kombi, odvezli ga na drugi kraj grada i izbacili u jednoj garaži. Pronašli su ga prolaznici u lokvi krvi, polomljenih šaka, prstiju, s ozljedama glave i krvarenjem u mozgu. Policija još nije otkrila napadače, a M.B. nikad nije otkrio njihova imena.

Šetanje s pištoljem

Dva mjeseca nakon premlaćivanja, policija ga je uhvatila kako se Splitom kreće naoružan pištoljem devetkom s metkom u cijevi i punim spremnikom. Pištolj je pronađen tokom rutinske kontrole prometa. M.B. je bio suvozač, a pištolj skriven ispod sjedala. Priveden je na Prekršajni sud, policija je protiv njega zbog pištolja podigla optužni prijedlog. Iako se polomljenim šakama nije mogao normalno služiti, svejedno je nosio pištolj.

Sumnja na ranjavanje

Prije deset mjeseci ranjen je jedan 27-godišnjak na Bačvicama, a policija je osumnjičila M.B.-a. Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu M.B. je ustvrdio kako nema veze s događajem. Policija je pretražila i njegov stan, no pištolj nisu pronašli. Ranjeni mladić nije htio otkriti s kim se tada sukobio.

2018-05-02
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani