Chat.ba
KRIMINOLOG O PJESMI KOJU JE FORENZIČAR POSVETIO UBIJENOJ JELENI MARJANOVIĆ: Šipka je sumnjiv, treba ga ispitati!

Prije dva dana je Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), izbacio spot za pjesmu koju je na prijedlog porodice ubijene pjevačice otpjevao u Jeleninu čast. Dirljivi stihovi posvećeni brutalno ubijenoj zvijezdi "Granda" kod Bože Spasića su, međutim, probudili sumnju.

 

 

- Mislim da bi poslije objavljivanja ove pjesme policija i tužilaštvo trebalo da pozovu forenzičara Šipku da objasni neke stvari. Ovo nije pjesma, ovo je ljubavni poklič, a veoma je interesantno da je pjeva neko ko Jelenu uopšte nije poznavao. Kada čujete stihove, shvatite da je to nešto što pišu ljudi koji su zaljubljeni, pa ostavljeni - kaže Spasić za Kurir.

 

On ističe da ga stihovi pjesme "Uzmi srce" tjeraju na razmišljanje.

 

 

 

- Podsjeća me na onog momka, Jeleninog simpatizera, što je dolazio na grob. Ne mogu da razumijem da neko ko se bavi forenzikom pjeva pjesme, pojavljuje se po Jutjubu, ne znam da li je harmonikaš ili pjevač. Organi bezbijednosti koji prate Jelenin slučaj trebalo bi da popričaju sa njim kako bi objasnio odakle toliko interesovanje za to ubistvo. On pokazuje neuobičajeno veliko zanimanje za nekoga koga uopšte nije poznavao - dodaje naš sagovornik.

Spasić tvrdi da je Nenad Šipka sve vrijeme svojim izjavama i papirima koje je slao tužilaštvu pokušavao da skrene istragu.

 

 

 

 

- Hvala bogu što policija nije uvažila nijednu njegovu rečenicu, a ni papire. On je ekonomista, ne poznaje temu, a predstavlja se kao neki ekspert. Svojim izjavama je skretao istragu i stvarao nejasnoće šta se zapravo dogodilo. Treba utvrditi da li je sve to radio po nečijem nalogu - kaže bivši operativac DB.

 

 

 

Psihijatar Ivica Mladenović kaže da je samo snimanje spota i pjesme pokojnoj Jeleni, čiji je autor forenzičar, morbidno.

 

 

- To liči na želju za publicitetom. Ako sam ja forenzičar, snimanje spotova mi nije u opisu posla. Vjerovatno imamo osobu koja želi da uhvati dio slave od osobe koja je u centru pažnje. Ne bih se usudio da komentarišem dalje, ali ovo je vrlo morbidna priča. Čudno je da neko ko se bavi ozbiljnom profesijom sklizne u banalnost u vidu spotova i zaklinjanja na grobu - rekao je Mladenović.

2018-09-03