Chat.ba
LEGENDO, POČIVAJ U MIRU: Preminula osoba zaslužna za uspjeh mnogih pjevača!

Uticajni britanski igrač, koreograf i pantomimičar Lindzi Kemp, koji je tokom karijere sarađivao sa pjevačima Dejvidom Bouvijem i Kejt Buš, umro je u 81. godini. Kemp je preminuo iznenada u petak uveče u Italiji, gdje je živio, prenosi BBC.

Režiserka Nendi Pinto-Dušinski, koja snima dokumentarac "Posljednji ples Lindzija Kempa", rekla je da je on umro iznenada poslije "savršenog dana" vježbanja sa svojim studentima.

"Veoma mi je žao što vas obavještavam da je Lindzi preminuo...bio je mnogo sretan i to se dogodilo iznenada", napisala je ona na Fejsbuk strani tog dokumentarca. Italijanska agencija Ansa je javila da je Kemp preminuo u svom domu u Livornu.

Kemp je 1979. godine napustio Britaniju i preselio se u Španiju, a potom je otišao u Italiju, navodi AP.

Poznat je po nastupima u upadljivim kostimima i bijelim licem. Kemp je radio koreografiju i nastupao tokom koncerata Dejvida Bouvija "Zigi stardast" 1972. godine u Londonu. Bouvija je upoznao 1966. godine poslije nastupa u Kovent gardenu, kada je pjevač imao 19 godina.

Kemp je rođen je 1938. godine i odrastao u siromaštvu u Saut Šildsu, na sjeveroistočnoj obali Engleske. Odmalena ga je privlačio ples.

"Shvatio sam da želim da igram prije nego što sam bilo šta drugo shvatio. Rođen sam da igram. Za mene, igranje je uvijek bila prečica ka sreći", kazao je jednom prilikom Kemp.

Odgajila ga je majka Meri pošto mu je otac, moreplovac, poginuo na moru. Sestra mu je umrla sa pet godina od posljedica meningitisa prije nego što je rođen.

2018-08-27