Chat.ba
Novak Đoković donio važnu odluku.

Samo četiri turnira trebala su Marjanu Vajdi da vrati Novaka Đokovića na pobjednički kolosjek. Slovački stručnjak preuzeo je brigu o teniseru, a prvi rezultati viđeni su već na Mastersu u Rimu.

Nole je sjajnim igrama stigao do polufinala, gdje je zaustavljen od kasnijeg pobjednika Rafaela Nadala, ali partije koje je prikazao obećavaju da srpskog asa ubrzo čeka napredak na ATP listi.

– U periodu dok sam mijenjao trenere imao sam mnogo dilema. Ko će sa mnom ići na turnire, gdje ću trenirati, na čemu ćemo raditi. Ali, sada opet osjećam sigurnost, jer je sa nekadašnjim saradnicima sve uigrano. Tačno se zna ko šta radi – rekao je Novak u Rimu.

Dogovor sa Slovakom je da se poslije Rolan Garosa podvuče crta i da se tada obave konkretniji razgovori oko zvanične saradnje sa obojicom. Đokovićeva želja da sa starim timom napravi dugoročan plan nije sporna, a Vajda i Fil-Grič ne žele da ga ostave na cjedilu. Uspjeh u Rimu potvrdio je da su opet na pravom putu, a sporno je samo koliko će Marijan moći vremena da izdvoji tokom sezone.

Uprkos činjenici da nema druge poslovne planove, poslije odbijanja poziva da bude selektor Slovačke, Vajda želi što više da pomaže kćerkama teniserkama, naročito mlađoj koja pokušava da se progura na WTA turu. Slovačkom treneru odgovaraju turniri i treninzi u Evropi, ali duge turneje po Sjedinjenim Američkim Državama predstavljaju određeni problem. I pored toga, želja za nastavkom saradnje je obostrana, pa je moguće da će već poslije Otvorenog prvenstva Francuske doći do dogovora na obostrano zadovoljstvo.

2018-05-21
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani