Chat.ba
Ubio 60 taksista i još se divi svom zvjerstvu: Nisam čudovište

Luis Gregorio Ramirez (38) ubio je 60 taksi vozača od 2007. do 2012. godine koristeći konopac kojim su se, kako je tvrdio, žrtve same davile.

Sumnja se da je osuđeni serijski ubica ubio 60 muškaraca u Kolumbiji tokom pet godina krvavog pira, ali sam tvrdi da nije psihopata, piše “Daily Mail”.

Poznat i kao “Montruo de le Soga” ili “konopac čudovište”, Ramirez služi kaznu od 34 godine zatvora, što je najveća kazna u Valaduparu.

Sve njegove žrtve bile su taksi vozači na motorima stari između 19 i 30 godina, a namjerno je birao žrtve lakše od 60 kilograma. Tražio bi prevoz do periferije grada, gdje bi ih gušio dok ne padnu u nesvijest. Onda im je vezivao ruke, noge i vrat za drvo komplikovanim sistemom čvorova, kojim bi se žrtve na kraju udavile kada više nisu mogle da drže svoje noge.

“Čudovište” je posmatralo svoje žrtve kako polako umiru, i uzimao neke njihove predmete kao trofeje.

– Ne mislim da sam čudovište, zašto bih? Zato što sam počinio toliko ubistava? Ne, čudovište je onaj koji ne razjašnjava stvari, a ja to radim – rekao je Ramirez.

Ubica je policiji objasnio komplikovani sistem čvorova koji je koristio za ubistva.

– To su tri teška čvora. Neko ko se ne razumije u čvorove nikada ne bi mogao da ih napravi. Prvo, omča oko vrata se aktivira kada se aktiviraju ruke. Drugim riječima, kada protegnete noge aktivira se omča oko zglobova, što zatim aktivira vrat, koji je najjači čvor. Ako naprave jedan potez, disanje im se odmah prekida – objasnio je Ramirez.

Iako se vjeruje da je ubio 60 ljudi, priznao je samo 23.

– Ne sjećam se svih lica jer sam ubio mnogo ljudi, zašto bih lagao? Nemojte da mi pokazujete slike – rekao je novinaru.

Više puta je tvrdio da je član paravojne grupe koja je naručila ubistva, ali vlasti kažu da nema veza između njega i bilo koje kriminalne grupe.

– Nikada nisam ljekarski testiran pa da me ljudi nazivaju psihopatom… i svako ko kaže da sam serijski ubica je lažov – tvrdi Ramirez.

Proglašen je krivim za šest ubistava nakon istrage u kojoj su bili uključeni FBI i istražne agencije Velike Britanije. Istraga je završena otkrićem 23 tijela, iako je prijavljen nestanak još 37 vozača iz oblasti, za koje se vjeruje da su ubijeni na isti način.

2018-04-23
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani