Chat.ba
Zapalio se autobus sa banjalučkim maturantima u Italiji

Djeca su krenula na ekskurziju u Italiju, a na putu od hotela u kom su odsjeli, dogodio se udes. Motor, koji se, kako se saznaje, kretao neprilagođenom brzinom, udario je u automobil, pa je potom podletio pod autobus, tačno ispod rezervoara.

Autobus je odmah planuo, a svi putnici su na vrijeme uspjeli da izađu, tako da nema povrijeđenih među putnicima iz bh. entiteta RS. Povrijeđen je motociklista koji je, kako javljaju italijanski mediji, helikopterom prebačen u bolnicu.

Kako prenose italijanski mediji pet putnika iz autobusa je u stanju šoka.

Zbog plamena koji je velikom brzinom obuhvatio autobus, sve stvari i dokumenta su izgorjela. Kako se saznaje “ATV“, italijanski Crveni krst odmah je izašao na lice mjesta, i ponudio pomoć i osvježenje za putnike.

Oni se sada nalaze u jednoj od ustanova i čekaju da policija završi izvještaj. Kako se saznaje već ih je kontaktirao Generalni konzul BiH u Italiji jer će morati da riješe problem sa pasošima.

Iz Ekonomske škole poručuju da će djeca najvjerovatnije nastaviti ekskurziju. Pošto su ostali bez dokumenata, odmah je obaviještena i ambasada BiH u Rimu, ali i Generalni konzulat u Milanu, koji bi trebalo da riješe problem sa dokumentima.

 

2018-05-28
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani