Chat.ba
Zbog čega Messi nikad ne gleda utakmice koje je odigrao?

Lionel Messi je sigurno jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a svojim igrama iz utakmice u utakmicu oduševljava ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Argentinac ove sezone igra u fantastičnoj formi, a s njim Barcelona izgleda zaista nezaustavljivo. Ono što mnogi već znaju jeste da Messi ima odličan odnos s Luisom Suarezom na terenu, ali i van njega. Suarez je u razgovoru za katalonski Sport pričao o svom prijateljstvu s Messijem.

Urugvajski napadač je otkrio da on i Messi znaju po tri sata sjediti i pričati samo o fudbalu, ali također je otkrio da Argentinac nikada ne gleda utakmice na kojima je igrao i analizira šta nije bilo u redu. Messi jednostavno zna kada je bio dobar, a kada je podbacio, te očito da mu ne trebaju neke dodatne analize.

"Nikada ne gleda snimke utakmica na kojima je igrao. Dosta pričamo nakon meča o svemu tome, ali to je jedini način gdje nešto pokušavamo analizirati. Nekada znamo pobijediti, a na njemu vidim da je ljut jer nije odigrao kako treba. To pokušava popraviti odmah u narednoj utakmici i ne trebaju mu analize da to shvati", rekao je Suarez, te dodao:

"Mi ostali smo drugačiji i ponekad gledamo zajedno utakmice, ali na kraju to i ne pomaže previše jer već znate šta je bilo dobro, a šta nije. Messi ne gubi svoje vrijeme na to i već u narednoj utakmici vidite da je promijenio neke stvari".

2019-02-02
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani